"Розата на любовта" - науката и любовта вървят ръка за ръка

Жанр: Исторически, любовен
Издателство: Ибис
Оригинално заглавие: One Good Earl Deserves a Lover (The Rules of Scoundrels #2)
Преводач: Силвия Желева
Корица: Милена Ковачева, мека
Година: 15.05.2018 г.
Страници: 360




Какво се случва, когато известен негодник се събуди и намери стояща на бюрото си жена, която му казва, че иска да експериментира с него? Поредица от забавни случки, които въвличат читателя в забавната история на очарователната лейди Филипа Марбъри и загадъчния Крос.

Това е книга втора от поредица "Правилата на негодниците". Първата книга беше издадена през далечната 2015 г. и е малко трудно вече да се открие в книжарниците. Въпреки това, не е проблем да се четат като две напълно отделни истории. "Розата на любовта" е напълно различна от "Негодник по неволя", макар и героите да присъстват и в двете истории.

Още с първите страници читателят се запознава с очарователната лейди Филипа Марбъри, която е... странна. Учен и интелектуалка, тя живее в един свят на аристокрация, където рядко бива разбрана. За това и офертата за брак, която получава я устройва напълно. Уединена в провинцията и отдала се на своите проучвания. Бъдещето изглежда напълно ясно. Докато не решава да пресече пътя си с Крос, мрачният съдружник на казино "Падналият ангел". Желаейки да научи повече за мъжа и какво я очаква след като стане съпруга, Филипа отива при него с молба.. Да я обучи.


"-Клюките са достатъчни.
- Аз съм учен. Хипотезите са безполезни без доказателства".

Вместо да говори със сестрите си за предстоящия брат, Филипа тръгва по клубовете. Насочва се към "Падналият ангел", чийто собственик е годеник на една от сестрите ѝ (скоро ще има ревю и на "Негодник по неволя" :) )
Приемайки я при себе си, Крос започва игра между нея, съдружниците си и миналото, което крие от целия свят. Зад перфектното му лице и лекомислен живот, се крият тъмни тайни и скрито име. Филипа от своя страна е мила, добродушна и от погледа на учен, оценява всяка една от случките им като част от обучението си. Докато не се оказва, че зад постоянните им срещи се заражда голяма и силна любов, която променя и двамата.

"-Но, ако нямаш нищо против, ще продължа да изследвам теорията. 
Тя се засмя и прокара пръсти през косата му.-В името на науката, разбира се. 
-Науката да върви по дяволите.."

Романът е лек и приятен за четене. Всеки, който обича историческите любовни романи с лек привкус на хумор, драма и страст, ще хареса книгата. Лятно четиво, което е за всички нежни и влюбчиви хора, които имат нужда да си починат от работния ден или просто да полежат с книги в ръка на плажа.

Коментари