"Сенките помежду ни" - или магията, която ни събира

Сенките помежду ни

Жанр: Фентъзи, любовен

Издателство: Артемис Букс

Оригинално заглавие: The Shadow Between Us

Преводач: Валерия Илиева

Година: 2020

Корица: Ралица Станиславова, мека

Страници: 319

Българското книгоиздаване забави много издателските си планове покрай световната пандемия. Поради тази причина, останах много приятно изнанедана, когато при мен пристигна книга от издателство "Артемис Букс". 

"Сенките помежду ни" е дебютен роман на авторката Триша Левънселър. За разлика от стандартните тийн романи, младата авторка залага на нестандартен сюжет, който пренася читателя в опасен свят, в който границата между реалното и въображаемото е много тънка, а лошите обпази са много повече, от добрите. 

Още в началото, читателят се запознава с Алесандра, която има не една и две грешки зад гърба си, а най-голямата е, че е убила първата си и единствена любов. След което спокойно го е погребала и е продължила живота си.

След това, мъжете започват да преминават през леглото ѝ един след друг. До момента, в който тя не си поставя най-голямата цел - да плени сърцето на Кралят на сенките. След това той да я направи кралица, а тя да го убие. 

Алесандра стъпва по тънък лед още в началото на запознанството си с мистериозния Калиас. Младият владетел е постоянно обвит в мистерия и сенки, буквално и преносно. А Алесандра постепенно започва да се увлича по момчето, което се крие зад множеството си тайни и страхове. 

Хубавото тук е, че всеки от образите крие множество тайни, при това не особено добри. В кралският двор всеки иска да се докопа до властта, а Калиас не може да има доверие на никого, дори на Алесандра, която постепенно си поправя път в сърцето му. Но никога не се знае, дали и тя няма да забие нощ в сърцето му, или дори да го отрови... 

Триша Левънселър пренася читателя в свят на сенки и магия, където доброто трудно може да бъде открито, а на любовта не се дава шанс да намери своя път. Книгата е перфектното четиво за всеки, който обича както тийн литературата, така и приказките за магия и вълшебство. 



Коментари