"Sparrow" L.J.Shen - съвременната история на Красавицата и Звяра от Бостън






Жанр:
 Любовен

Година: 2016

Корица:  Мека

Страници: 310

 Обичам книгите на Л.Дж. Шен. В нестихващия поток на любовни романи, които се появяват на пазара, нейните книги се открояват винаги с нещо различно. Шен почти винаги залага на историята за отмъщението, за търсенето на справедливост, но никога и за любов. Или поне не в началото. 

"Sparrow" разказва историята на Трой Бренан, който е син на ирландски гангстер. Известен под прозвището "The Fixer", Трой се слави с трудния си характер, бързите си връзки и жестокостите, на които е способен, за да постигне целите си. Той търси отмъщение за убийството на баща си и е готов на всякакви жестокости. И всички остават изненадани, когато Трой сключва брак с най-неочакваното момиче - Спароу Рейнс. 

Спароу е всичко, което Трой ненавижда - тя е млада, жизнена, не носи високи обувки и впити рокли, а широки дънки и кецове. Обича да готви и мечтае да има собствен бизнес и не дава и пукната пара за мнението на Трой. Тя е съседското момиче, което е отраснало без майка и с баща, който предпочита алкохола пред нея. 

Връзката им е изпълнена с множество тайни, грубото отношение на Трой и непукизма на Спароу. Той не крие факта, че има любовница, а тя постепенно започва да ревнува. И докато Трой се опитва да се пребори с призраците си от миналото, Спароу се превръща в единственото нещо, което не му позволява да потъне във вотовъртежа от убийства и насилие. 

Докато помежду им не изниква Брок - момчето, чието минало е неизвестно, но се оказва ключова фигура за отмъщението на Трой. А Спароу постепенно се оказва между двама мъже, които са здраво свързани както от миналото си, така и от две жени в настоящето. А Трой е готов на всичко, за да не пусне малкото птиченце да излети от клетката... Дори да промени себе си.

"Sparrow" е самостоятелен роман, който може да бъде и възприет като предисторията на новата поредица на авторката, която започва със заглавието "Hunter". Книгата предлага интересен прочит на историята на наследника на ирландски гангстер, който е готов на всичко, за да отмъсти за смъртта на баща си и една жена, която няма да се откаже от живота си, и мечтите си, дори  това да е любовта ѝ към Звяра на Бостън. 

Коментари