"Кралство на прокълнатите" - вещица и принц на ада в опит да спасят света

 


Жанр: Фентъзи

Издателство: Сиела

Оригинално заглавие: Kingdom of the Wicked

Преводач: Деница Райкова

Година: 2021

Корица: Фиделия Косева, мека

Страници: 416


Кери Манискалко придоби световна известност сред читателите на фентъзи жанра именно с книгата си "Кралство на прокълнатите". Всеки, който се интересува от жанра няма как да не е забелязал множеството постове из социалните мрежи за интереса към книгата. Поради тази причина и аз нямах търпение да излезе на български и много се радвам, че най-после наше издателство се зае с издаването ѝ. 

Кери Манискалко потапя читателя в живота на двете сестри Витория и Емилия. Близначките живеят заедно със семейството си в град Палермо, където се опитват да водят нормален живот и обикновено ежедневие. Те са стреги - живеят сред хората и тайно практикуват магията си. Емилия винаги е била сериозна, сигурна, увлечена от готварството и с мечти да създаде своя собствена тратория, докато Витория винаги е лекомислена, обичаща приключенията и живота. Двете винаги са си споделяли всичко и са се пазели от хората. До момента, в който тайните на Витория не я убиват. А Емилия трябва да се изправи пред ужасните тайни на сестра си. 

Емилия винаги е била поучавана, че не трябва да използва черна магия, за да постигне целите си. След смъртта на сестра си, обаче, за нея това се превръща в единствената възможност да разкрие убиеца. По време на таен ритуал тя допуска една мъничка грешка - очаква да призове нисш демон. За нейна изненада и ужас, Емилия трябва да се изправи пред един от Прокълнатите - създания, от които вещиците трябва да се пазят. Принцът на Гнева е всичко, което младата вещица не е очаквала - чаровен, човешки изглеждащ и много, много гневен. А привличането по между им е повече от взривоопасно. 

Двамата решават да обединят сили, за да открият убиеца на вещици, който вилнее из Италия. Множество вещици биват убити, за да се изпълни сложен и опасен ритуал, който може да отвори портите на Ада и са унищожи човешкия свят, а Гняв и Емилия трябва да се изправят пред трудността да открият древен артефакт - Рогът на Хадес, който държи портите на Ада заключени. Докато двамата се борят с проблемите на реалността, трябва да се изправят и пред магията, която ги обвързва от много древни времена. А Емилия и Гняв определено не са готови да признаят истината за магическото обвързване и привличането между тях. 

Кери Манискалко определено знае как да създава героите си. Приключения, множество опасности и магия дебнат от страниците на "Кралство на прокълнатите". А Гняв и Емилия определено успяват да пленят читателя както с отношенията си, така и с желанието да спасят света. А как да не обикнеш герои, които искат да спасят човечеството от пълно унищожение. 


Коментари