"Каменна принцеса" - холивудски блясък в Клифтън Фордж

 


Жанр: Любовен


Издателство: Егмонт

Оригинално заглавие: Stone Princess 

Преводач: Милена Илиева

Година: 2021

Корица: Мина Минкова, мека

Страници: 384


Много харесвам поредицата на Девни Пери за "Тенекиените номади". Харесва ми, че има развитие на образите, че историята претърпява различни обрати. Когато от издателство "Егмонт" обявиха, че продължават поредицата и ще издадат и третата книга бях много, много щастлива. 

Докато в "Кралят на номадите" и "Мрачен рицар" читателите се запознаха с два от силните мъжки образи в историята - този на Даш и на Исая, авторката решава третата книга да е посветена на една не толкова добре позната на читателите героиня - Пресли. 

Пресли винаги е стояла някак назад от цялата история. Тя ръководи сервиза от бюрото си и вкарва целия график на момчетата в релси. Тя е непоколебима и борбена, но трябва да се изправи и пред поредната трудност - бившето ѝ гадже я изоставя пред олтара. След този момент Пресли си обещава, че повече няма да отдаде сърцето си на непостоянен мъж. Но не знае какво ѝ е приготвила съдбата. 

Три години след злополучната случка в първите две книги, известна филмова компания купува историята на Дрейвън и Амина. А златното момче на Холивуд Шоу Валънс ще изиграе главната роля в цялата история. Пресли не го харесва - той е всичко, от което тя бяга. Чаровен, дяволски упорит и наистина сериозен, Шоу е твърдо решен да разкаже на света историята на Дрейвън и Амина, до момента, в който не среща сините очи на Пресли Маркс и не осъзнава, че историята на убийството може да е много по-сложна. 

Пресли и Шоу трябва първо да се преборят с настоящето, а то не е никак лесно. Шоу трябва постоянно да е в центъра на прожекторите, а Пресли упорито се крие от тях. Нейното минало, както и миналото на Тенекиените номади още ги преследва. Шоу от друга страна трябва да се изправи срещу собствените си проблеми, за да успее да спечели доверието на Пресли. А може би дори и сърцето ѝ. 

Двамата правят много грешки преди да осъзнаят, че любовта не е толкова сложна колкото те си мислят. А финалът на книгата оставя читателя с трепетното очакване за продължението, което обещава да е още по-интересно.  

Определено историята на Пресли и Шоу се превърна и в мой личен фаворит. Хареса ми как се развиха отношенията им, как постепенно авторката разказваше миналото и на двамата. Харесва ми и че издателство "Егмонт" издава наистина бързо книгите. Очаквам с нетърпение следващата книга от поредицата. :)

Коментари