"Чаках точно теб"-болката по невъзможната любов

Жанр: любовен, драма

Издателство:Фабрика за книги, импринт на БГкнига ЕАД


Корица:Стефана Белковска, мека



Година:2016


Страници:390

По-силни ли са кошмарите на миналото от смелостта да се пребориш за човека, когото обичаш?
Можеш ли да избягаш, когато всички пътища водят назад?

Колко всъщност струват мечтите, когато любовта се превръща в разменна монета?

Казват, че няма по-силна магия от любовта. И, че винаги тя завърша с щастлив финал. Че побеждава всичко. Че влюбеният човек, никога не страда. А дори и да страда, после е винаги щастлив, защото е открил своята половинка. Но какво се случва, когато славата, парите, пороците и липсата на доверие разбият тези представи за това прекрасно чувство?

Много, много рядко си позволявам да чета български автори. Първо, защото българската литература обикновено трудно успява да ми грабне окото. Второ /казвам го и аз самата като човек, който пише/ трудно български автор успява да напише "добър" любовен роман. Макар и повечето читатели в днешно време да не обичат този жанр. Аз също не съм му заклета голяма фенка, но го харесвам. За това и реших да експериментирам с романа на Стефана Белковска: "Чаках точно теб". 

Сдобих се с книжката още през ноември месец, но покрай контролни и сесии така и не ми остана време да я довърша. А и я отлагах поради простата причина, че книгата наистина е... Емоционална. Да, много от хората ще кажат поредният сълзлив любовен роман. "Розова" книжка, която разказва за невъзможната любов. Може би и донякъде е така. Но героите са прекалено земни, прекалено истински и се крият във всеки един от нас. Просто ние не сме способни да го видим и признаем. 

Всеки е мечтал да бъде известен, всеки като дете е мечтал да бъде рок звезда. И всеки е мечтал да се влюби и да бъде обичан. Да открие своята друга "половинка". Това представя Стефана Белковска на читателите: един свят, в който известността отнема любовта на главните герои прекалено лесно. 



Анина не вярва в любовта. Анина харесва любовта от книгите, които чете. Учейки журналистика, тя гледа да е винаги здраво стъпила на земята и да не витае в облаците. Не само заради трудното си минало. А и защото е напълно сигурна, че принцът на бял кон не съществува. И не вярва, че може да се влюби. И то в рок звезда. Но животът ѝ поднася както разрушителната любов на Джейсън, така и много уроци. Уроци, които тя не научава първия път. И в последствие отново се сблъсква с болката от загубата на любимия. А и не само на него.. 

Джейсън мечтае да е известен. Джейсън мечтае да е обичан от света. Докато накрая не се влюбва в Анина. Но нейната любов така и не успява да му стигне първия път. И светът на пороците го поглъща в своя пъстър водовъртеж. Докато не му поднася истината, че всъщност не всичко може да бъде утолено в бутилки алкохол и татуирано по кожата. Че не винаги и вторият опит помага да пораснеш.. И че винаги можеш да загубиш този, който обичаш. 

Като втори план се развива любовната история на второстепенните герои Марк и Алекс. Вокалист на рок групата "Тъндърстом" Марк се влюбва лудо в Алекс още при първата им среща на "Пикадили Съркъз". И за разлика от Джейсън, той успява да задържи Алекс до себе си. Достатъчно дълго, но не успявайки да я предпази от съдбата, която им е отредена.. 

И като трета любовта история се развива тази на Майк-братът на Анина и Алекс и красивата Ейнджъл, която е модел. Майк, който обича Ейнджъл до лудост и е готов да промени живота си из основи. Да има достатъчно пари, за да задоволи всяко най- малко желание на любимата си. И Ейнджъл, която не е готова да остави бляскавия си живот и да се върне към миналото. И въпреки това Майк се превръща в единственият човек, който успява да види опустошеното ѝ сърце, зад разбитата външност.. Но понякога това не се оказва достатъчно, за да осъзнаеш, че не блясъка на прожекторите и парите са достатъчни, за да си щастлив. 

"Чаках точно теб" успява да накара човек да се замисли. Не само над това, че понякога любовта може да разруши живота на някого до основи и да го промени коренно.Историята на героите успява да влезе в сърцето на читателя и с близостта си до реалността. Любовта винаги може да бъде загубена някъде във водовъртежа от слава и пари. 

Коментари

Публикуване на коментар