"Да целунеш ангел"- обичам те, не те обичам

 Жанр: Любовен, чиклит

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: Kiss an angel

Преводач: Тинко Трифонов

Корица: Милена Ковачевамека

Година: 2016 г.


Страници: 344



Разглезена богаташка дъщеря. Сърдит и затворен в себе си руснак. Уговорен брак за шест месеца. Какви последствия може да има това?

След внезапната смърт на майка си, разглезената богаташка дъщеря Дейзи Девро сключва уреден брак с Алекс Марков. Той не остава впечатлен от нея, но дължи услуга на бащата на младата си съпруга. След бърза импровизирана сватба, двамата отпътуват към цирка, в който работи Алекс. Дейзи не остава впечатлена, нито от неговото липсващо чувство за хумор, нито от мястото, на което ще трябва да прекара уговорените шест месеца от брака им. Точно толкова трябва да изтраят заедно, за да може Дейзи да получава издръжка от баща си и да живее спокойно.

Александър Марков се надява, че новоизпечената му съпруга няма да издържи да живота в пътуващия цирк "Братя Куест". Той се опитва още в самото начало да пречупи духа ѝ, да ѝ покаже, че всъщност тя е едно глуповато разглезено момиче, което трябва да си събере багажа и да си замине. И въпреки че е привлечен от нея, Алекс се опитва да я отблъсне от себе си заради трудното детство, което е имал.

След като обвиняват Дейзи в кражба, която тя самата не е извършила, животът ѝ в цирка става още по- тежък, но това само успява да кали духа ѝ. Постепенно се справя с подигравките и отчуждението на останалите членове на пътуващия цирк и това успява да породи голямата ѝ любов към животните. Нейни най- близки приятели стават едно малко еднотонно слонче и един тигър, който само тя успява да укроти и да доближи на достатъчното разстояние, че да успее да го прегърне.

Странично от приключенията ѝ с цирковите животни, отношенията ѝ с Алекс поемат по една напълно различна посока. И напълно в стила на любимата ми авторка, любовта между тях някак остава към последните петдесеттина страници, а на преден план е изведено осъзнаването на чувствата между главните герои. Нежността и добротата на Дейзи успяват да пробият ледената стена, която Алекс е изградил около себе си и около чувствата си. Показват му, че всъщност няма нищо лошо в това да обичаш друг човек и да искаш да си щастлив с него. И че дори да нараниш другия, винаги трябва да имаш смелостта и силата да помолиш за прошка и същевременно да простиш.

"-Вече не те обичам- прошепна тя.- Изобщо не те обичам.
Гърлото му се сви.
-Няма нищо, скъпа. Аз те обичам достатъчно и за двама ни."

Между страниците на тази книга Сюзън Елизабет Филипс е изградила един невероятен свят на комични приключения и болезнената истина за нуждата на хората от подкрепата и любовта на определен човек. Паралелно с любовната история на двамата герои, се развиват и отношенията между Шеба Куест, собственичката на цирка и Брейди Пепър, който е влюбен в нея от прекалено много време и се опитва да преодолее гордостта на талантливата си любима. Според мен, трябваше да се обърне малко повече внимание на отношенията по между им.

Препоръчвам книгата като лятно четиво за всеки, който иска за момент да си вземе няколко дни почивка. Въпреки че, не мога да кажа, че това е любимата ми книга на тази авторка, тези триста четиридесет и четири страници носи в себе си очарованието на една неочаквана любов и един тигър, който успява да покаже, че дори големите неопитомени котки, успяват да се подчинят на добротата и нежността на определена жена.

Коментари