"Софийски магьосници"- магия на Орлов мост

Жанр: фентъзи

Издателство: Сиела
Корица: Исмаил Инджеоглумека

Година: май 2017 г.


Страници: 296






Какво ще стане, ако разберете, че всъщност София е един от най- старите магични градове на света? В добавка някъде между всички софиянци и несофиянци има и магьосници. Точно така. Истински софийски магьосници, които се борят със силите на злото. Мислите си, че се шегувам? Мартин Колев разказва по достатъчно увлекателен начин приключенията именно на същите магьосници, които всички ние си мислим, че не съществуват, а винаги са до нас на светофара.

Нима има по- голямо зло от чакането по време на задръстване, докато се прибираме у дома? О, има. Софийският магьосник Свилен и неговата шайка от приятели, обитават столицата ни и я предпазват от злото. И като във всеки магичен свят, тук също има добри и лоши магьосници. Свилен и приятелите му са зорници, които използват магията за доброто на хората и за тяхното предпазване от света на демоните. Докато здрачниците използват силите си единствено за своя собствена облага и не се интересуват какво може да се случи с гражданите. Докато един ден не започват да изчезват зорници.

Свилен и компания започват разследване, но в същото време своенравният и вечно начумерен магьосник се запознава с младия и самоук Бриян, който като всеки един главен герой, крие невероятен потенциал в себе си. Първоначално Свилен обвинява здрачниците за изчезването на зорниците, но... Истината се оказва много по- различна, отколкото всички са предполагали. Двата корпуса ще трябва да обединят сили, за да се изправят пред злото, което едва сега е започнало да се появява в столицата.

Изключвам множеството аналогии и връзки, които всеки запознат читател с Роулинг и Пратчет ще направи. Книжката е лека и приятна за четене и успява да увлече читателя в един свят, за чието съществуване дори не е подозирал. И от тук всеки може само да си представи какво крие София зад тъмните си улички и колко важно място е всъщност Орлов мост.

Препоръчвам книгата на всеки, който иска да се позабавлява с начумерения Свилен и могъщия Бриян, както и шайката от щури магьосници, които обичат да пият безплатна бира.

Коментари