"Моето преди и твоето сега"- може ли омразата да погуби любовта

Жанр: драма, любовни

Издателство: Сиела

Корица: Фиделия Косевамека

Година: август 2017 г.


Страници: 368






Колко тежки могат да бъдат последиците от погубеното минало? Може ли омраза и отмъщението да се превърнат в двигателна сила на човешкия живот? Могат ли минало и настояще да се слеят, за да създадат любов, която да превъзмогне всичко?

Адриана Остин е загубила сестра си преди седем години. От тогава тя е само сянка на предишното си силно и целеустремено аз. Прекарваща вечерите си по купони и сменяща мъжете по- често дори от носни кърпички, младата жена живее безцелно ден за ден. Загубила подкрепата от семейството си, продължава да се стреми да бъде като вече починалата си сестра. С малката разлика, че вместо добрите черти, взима възможно най- лошите.

Докато един миналото не се завръща в лицето на Нийл Касиди. Адриана го обвинява за смъртта на по- малката си сестра и го мрази седем години. Нийл не споделя по- топли чувства към сестрата на починалата си приятелка. Младият мъж идва да търси своето отмъщение, след като преди седем години Адриана е преобърнала живота му. Твърдо решен да срине младата жена със земята, той предприема поредица от действия, които целят както да покажат колко много се е променил той, така и да успее да открие най- слабото място на Адриана, а именно множеството стени, с които тя се е обградила, за да се предпази от света.


"Никога не знаеш колко си силен, докато това да бъдеш силен, не стане единственият избор, който имаш".

Войната, която двамата разиграват по между си съсипва Адриана до основи. Тя започва да се съмнява в силата, която винаги е подозирала, че притежава. Най - лошото от всичко е, че чувствата, които постепенно започва да изпитва към Нийл, заплашват да я запратят на дъното завинаги.

От другата страна, Нийл не остава безучастен спрямо чувствата на младата жена към себе си, но старателно се придържа към плана си за отмъщение. Докато накрая на книгата и двамата не разбират, че създадената омраза по между им всъщност е била просто плод на защитна реакция от страна на трети човек.

"Беше лесно да говориш и да отричаш нещо, което никога не си изпитвал, но съвсем друго беше да се докоснеш до него, макар и за момент".

Въпреки това финалът си остана някак отворен и незавършен. Като че ли съдбата и на двамата е напълно приключена и не може да бъде променена по никакъв начин.

Препоръчвам книгата на всеки, който иска да се докосне до един свят изпълнен с омраза и отмъщение, но и с любов, която никога няма да бъде осъществена. Това не е сладникавата любовна история, а такава, изпълнена с прекалено много болка и грешки, които не могат да бъдат поправени.

Коментари