"Мис Каприз"- едно десетилетие любов

Жанр: Любовен, чиклит

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: Fancy Pants (Wynette, Texas) #1


 Преводач: Милена Иванова

Корица:  Милена Ковачева, мека

Година: 2015г.


Страници: 476



Разглезена британска лейди и сакрастичен агресивен голфър, колко зле може да свърши това? Сюзън Елизабет Филипс предоставя на читателите невероятна история за изпепеляваща любов между изисканата Франческа Серитела Дей и красивия Далас Бодин. Преди, обаче да достигнат до признаването на чувствата си, двамата преминават през достатъчно трудности, за да открият, че любовта е много повече от изисканата спирала за мигли и поредната бира в бара. 

След смъртта на майка си, Франческа се оказва без пари, сама и заобиколена от лицемери. Прекалено наивна и вярваща, че всички я обичат, тя предприема дръзко пътешествие из Тексас, докато не осъзнава, че е била сериозно изиграна. Вървейки по прашния път облечена само в розов кринолин и дърпаща марков куфар след себе си, до нея спира автомобил, а от прозореца се подава мъж, който ще промени живота `и завинаги. 

Далас Бодин пази своите тайни от минало. Въпреки че не харесва изобщо Франческа, тя се оказва повратна точка в неговия живот, чиито последствия се проявяват доста години по- късно. Любовта между тях преживява много висоти и спадове и е една от най- изпепеляващите и завладяващи истории, които авторката е предлагала на читателите си. Макар и по- различна от поредицата "Чикаго Старс", книгата разказва една история за промяната на една разглезена англичанка, която трябва да се бори сама за живота си и един агресивен мъж, който трябва да се пребори с демоните си от миналото, за да продължи напред. 

Структурата на книгата е повече от интересна. Представяйки предисторията на майката на Франческа и самата история на главната героиня, като че ли цели да покаже колко е различна главната героиня от предците си. Първоначално тя изглежда като кухото и повърхнастно момиче, което се интересува единствено от сенките си за очи и гланца за устни. С течение на 
историята, тя претърпява изненадваща промяна и осъзнава кои са важните неща в живота. 

От другата страна Дали е представен като голф играч, които има огромен потенциал, за да спечели големите турнири, но винаги нещо го възпира и той не успява. Проблемите му се оказват много по- дълбоки, а раните все още незаздравели. Първоначално не реагира на красотата на Франческа, което се оказва важно за по- нататъшното развитие на историята по между им. Дали е саркастичен, агресивен и красив, което доста често му навлича сериозни проблеми. Въпреки това се превърна в любимият ми мъжки персонаж. 

Холи Грейс- макар и второстепенен герой, тя има важно значение за развитие на главните герои. Първоначално читателят може да бъде с доста объркани чувства спрямо нея и общата история с Дали, но постепенно героинята показва, че под външната черупка се крие наистина добро сърце, което желае напълно обикновени и нормални неща.

Не на послесдно място е Скийти Купър, който е неизменна част от живота на Дали и негов постоянен спътник  Той е негово кади / носи стиковете/. Макар и да се запознават при много странни обстоятелства, приятелството им трае дълги години и Скийт изиграва важна роля в живота на Далас.

Макар и книгата да се развива в период от десет години, промяната, която претърпява всеки един от героите показва колко много може да повлияят обстоятелства на човешки живот. Книгата е както разстоварваща, така и представяща как грешките носят своите последствие и хората трябва да ги понесат.

Препоръчвам книгата на всеки, който иска да се потопи в света на голфа и приключенията, които преживяват Дали и Франческа. Макар и първата книга от поредицата "Американска лейди", тя дава чудесно начало на една сюжетна линия, която се развива много повече, отколкото може да очаква читателят.

Коментари