"Любов под прикритие"- три седмици щастие

Жанр: Любовен, чиклит

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: The thing about love


Преводач: Вера Паунова

Корица: Милена Ковачева, мека

Година: 31 октомври 
2017г.

Страници: 352




Чаровна агентка на ФБР хваща съпруга си в изневяра и се развежда в него, като се опитва да избяга от засрамващото я вече минало. По чиста случайност попадат заедно в случай, от който няма как да се измъкнат, а омразата им един към друг е легендарна.

Джесика Харлоу бива преместена от офисът на ФБР в Лос Анджелис, след като съпругът ѝ решава да се разведат. Обнадеждена за новото начало, Джесика се завръща в родното си място Чикаго с идеята, че може да спечели уважението на колегите си нищо, че е жена. Преминала обучението в Академията на ФБР преди шест години в Куантико, тя знае колко е трудно на жена да се докаже в един мъжки свят, като този на специалните агенти. Работеща в отдела по финансови престъпления още през първата ѝ седмица успява да се сдобие със случай за корупция. За неин партньор бива предложен мъж от отдела по борба с организираната престъпност.

Джон Шепърд е легенда във ФБР. Един от най- добрите агенти под прикритие, той бива използван за различни случаи и му се налага постоянно да пътува. Така след едно от завръщанията си намира гаджето си и един от най- добрите си приятели в леглото. След като се разделя с нея, той се връща в Чикаго при баща си и брат си с надеждата, че ще остави миналото зад гърба си. Кандидатствайки за отряза за спасяване на заложници (ОСЗ), най- елитният отряд, който събира най- коравите и издържливи мъже, Джон се надява да бъде приет, защото нищо не го задържа в Чикаго, а къртовската подготовка му е дала силата да вярва, че е успял. За това поема и случая на високопоставен кмет, който е обвинен в корупция. Налага му се да си партнира с агент от отдела по финансови престъпления.

Джесика и Джон се ненавиждат още от Академията преди шест години. Постоянното съревнование, което тогава е съществувало по между им, сега още повече усложнява отношенията им. Двамата си мислят, че няма да успеят да се справят, докато не разбират, че всъщност са много добър екип. Както работейки заедно... така и в леглото.

Джули Джеймс дава на читателя една прекрасна любовна история, в която показва, че всъщност не винаги човекът, който мразим е най- големият ни враг. Понякога зад хапливите забележки и саркастичните подмятания се крие приятел, на който винаги може да се облегнем. Не винаги бягството е начин да се справим с болката, която ни преследва навсякъде.

"Любов под прикритие" е леко и приятно четиво за почивните дни, което може да бъде допълнено с чаша горещо кафе или чай и меко одеяло. А навън спокойно може да е студено, защото за любовта няма значение кой сезон е.

Коментари