"Сияйна звезда"- двете страни на една и съща монета

Жанр: Любовен, чиклит

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: First Star I See Tonight


 Преводач: Диана Кутева

Корица:  Милена Ковачева, мека

Година: 22 ноември 2016г.



Страници: 328




В повечето книги сте чели как мъжа защитава жената и той винаги е невероятно силният, чаровен и невероятен? Тук нещата са напълно на обратно. Това е една от многото причини, поради която препоръчвам тази книга, въпреки че първоначално не я харесах.

Не мога да не изразя мнението си, че Сюзън Елизабет Филипс е любимата ми авторка на любовни романи. Макар и да започнах да чета книгите ѝ разпокъсано и "Мис Каприз" да е книгата, която обичам най- много, поредицата за "Чикаго Старс" винаги ми е била много на сърце. За това, когато започнах "Сияйна звезда" имах много големи очаквания. Макар и първоначално да останах леко разочарована от нестандартната ситуация, книгата се превърна в поредното книжно приключение, което американската авторка предлага на читателите си.

Читателите се запознават с Купър Греъм. Бившият куотърбек на " Чикаго Старс" се е отказал от футбола на върха на блестящата си кариера и е решен да изгради цяла мрежа от нощни клубове, като няма и намерение да слиза от сцената на славата.



"Градът беше негов. Купър Греъм притежаваше този град и всичко в неговия свят беше наред".

По стечение на обстоятелствата се запознава с напористата детективка Пайпър Дъф, която се опитва да въздигне от пепелта агенцията за разследвания на починалия си баща. тя не е жената, по която Купър би хлътнал. За това и я наема в клуба си, за да следи служителите му. Докато поредица от нападения срещу бившата спортна звезда не принуждават Пайпър да се заеме с разследване, дори без съгласието на Греъм.

Като във всяка любовна книга и двамата се увличат прекалено много по другия, преди да го осъзнаят. За разлика от повечето героини, което на мен ми хареса, Пайпър не е с дълга коса до кръста и не носи последните модни дрешки, а пазарува от разпродажби е с къса подстригана коса. Тя е изключително силна и борбена. Наистина я е грижа за Купър и се старае да го предпази по всякакъв начин от проблемите. А и достатъчно острият ѝ език доста често кара бившия куотърбек да се впуска в словесни двубои с нея.

Фактът, че Купър има жена за бодигард, не го прави слаб. Това го прави по- силен, а и двамата се допълват. Както се изразява бившия спортист "те са две различни страни на една и съща монета". Най- трудното всъщност се оказа, че трябва да пренебрегнат принципите и гордостта си, за да осъзнаят, че любовта е липсващата частица в техния живот.

Финалът е нито прекалено преувеличен, нито прекалено банален. Авторката представя как всъщност се е променил и животът на двамата герои.

"Беше добра вечер за Купър Греъм. Но всяка вечер в живота му беше такава".

Книгата е приятна и разтоварваща и всеки, който е запознат с творчеството на авторката, а и дори да не е, ще хареса образите на Пайпър и Купър и ще се смеят както на техните приключения, така и на упоритите им характери, които доста често се търкат, докато постигнат консенсус.

Разтоварващо четиво за почивните дни, а и за студената вечер след работа. Препоръчвам книгата на всеки, който иска да се отпусне и да се потопи в един различен свят на нощни клубове и опасни жени бодигарди.


Коментари