"Зелда"- тъга, минало и бъдеще

Жанр: Поезия

Издателство: ICU

Корица: Асен Илиев, твърда

Година: ноември 2017г.


Страници: 40




"Зелда" е за хората, които знаят, че светът се дели на любов... И всичко останало. Докосваща тънките струни на душата, които отдавна спят своя зимен сън, стихосбирката на Елин Рахнев връща читателите към вече отминалата есен и към носталгията по това, което можем да имаме, но не е до нас.

Десет години след култовата "Канела", новата творба на българския автор дава един по-различен и неклиширан поглед върху любовта и болката, която може да донесе тя. Напомня за всички онези любими поети, които вече не са сред нас, но чиито произведения обичаме толкова  много. Нюансите на езика, който използва Рахнев са достатъчно нежни, за да напомнят за отминалата любов, която носи със себе си лек привкус на есен.

"Зелда" не е за всички. Както и единствено Франсис Скот Фитцджералд е разбирал своята Зелда така, както никой друг. "Зелда" е за нежните души, които изпитват нужда да видят обяснението в любов от един различен ъгъл. За хората, които обичат да се събличат и да остават по болка.

Макар и да се отронват секундите, минутите, часовете, дните, седмиците, месеците и годините, време за ново начало на есента няма, няма и да има. Сезоните са четири. Винаги и ще си останат такива.

"пролет
лято
зелда
зима"

Коментари