"Фантастичните животни и къде да ги намерим"-светът на магията и животните


Жанр:
Детски
, фентъзи

Издателство: Егмонт

Оригинално заглавие:
 Fantastic Beasts and where we can find them


Преводач: Красимира Абаджиева

Корица: Твърда

Година: 2015 г.


Страници: 160



"Фантастичните животни и къде да ги намерим" е мъничка книга, която представя познатите на магическия свят създания, които са събрани и подредени по азбучен ред за всички, които трябва да се запознаят с тях и да ги изучават. 

Книжката започва с кратко въведение, което представя как е започнал замисълът на класификацията на животните и каква е разликата между "същество" и "животно". Кратка предистория и много препратки към други книги, които всеки читател и фен на поредицата да момчето магьосник знае отлично като "История на магията" и "Куидичът през вековете". 
Подредени под азбучен ред, под вещия изследователски дух на Нют Скамандър, магическите животни са представени с кратко описание и потапят читателя в един свят на неподозирани и непознати за него животни.

Започвайки от Акромантула, който бива класифициран като крайно опасен както за хора, така и за магьосници и неподатлив на опитомяване. Мине през Пухкавел, който се счита за най-приятният домашен любимец и се стигне до Феникс, Скамандър превежда читателя през едно невероятно пътешествие и запознанство с фантастичните животни.
На много места в бележките под линия са отбелязани интересни факти за видовете, а и за приключения на други магьосници свързани с тях.
"Фантастичните животни и къде да ги намерим" е кратка приказка, която успява да преведе всеки сдобил се с книгата през една дълга разходка и запознанство с множество различни и непознати на човека видове.

Коментари