"Училището за Добро и Зло" - доброто винаги побеждава злото

Жанр: Фентъзи, детски

Издателство: Сиела

Оригинално заглавие: The School for Good & Evil #1


Преводач: Надя Златкова

Обработка на корица: Фиделия Косева, мека

Година: март 2018г.
Страници: 440


Замисляли ли сте се от къде идват героите от така познатите ни приказки? Може да са се появи от уста на уста или да са дошли изневиделица от авторовото въображение. Нищо подобно. Красивите принцеси, героичните принцове, коварните вещици и опасните злодеи преди да станат част и всеки от тях да има своя приказва, трябва да получат своето обучение в училище. Защото никой не се ражда научен какъв да е, но всеки носи една частица повече Добро или Зло в сърцето си. Къде се обучават ли? Как къде?! В "Училището за Добро и Зло", за което ни разказва и авторът Соман Чейнани.

Авторът ни показва пътя на две объркани момичета, които биват въвлечени сред ураган от приключения с познати и непознати ни приказни герои. Софи и Агата попадат сред приказните герои не чрез книга в ръка, а в техните училища, за да се обучават наравно с тях.

В родното градче на Софи и Агата преди много години са започнали да изчезват деца. Всяка година бива отвличана по една двойка момче и момиче, две момчета или две момичета. Едното е безкрайно добро, а другото неговата крайна противоположност на злото. Такава двойка са и Софи и Агата. Софи е красавицата на градчето, обичана и вечно красива с дългата си руса коса и красива рокля. От друга страна Агата е тази, от която се страхуват всички с късата си черна коса, готическа рокля и груби обувки. Те са перфектната двойка за отвличане и те двете биват отвлечени от мистериозния Директор на училището.

Училището за Добро и Зло е мястото, където малките и неопитни деца израстват, обучават се и се превръщат в така познатите ни герои и злодеи от приказките. Софи винаги си е мечтала да попадне в Училището за Добро, а е и логично- тя обича розовото, красива, нежна и с дълга руса коса. Агата от своята страна не обича хората и с мрачния си външен вид и стил на обличане и държание е прекрасен кандидат за Училището за Зло. Уви, двете биват изпратени в противоположно учебно заведение на своите желания.

Двете започват своето обучение по напълно непознат за тях начин и откриват, че може би една малка грешка е пътят към тяхното истинско призвание. Не винаги външният вид определя това дали човек е добър или зъл. Авантюрите и приключенията, които дебнат двете героини по пътя им към края на учебната година им помагат и да разберат кои са те в действителност.

"Училището за Добро и Зло" е съвременна история за израстването и откриването на пътя, по който трябва да поеме човек. Книгата ще грабне сърцето на всеки читател от 6 до 66 годишна възраст, защото никой никога няма да е достатъчно голям и за още една приказка.


Коментари