"Сюжети"- сюжетите на живота нямат начална или крайна дестинация

Жанр: Поезия

Издателство: Фабрика за книги

Фотографии: Марияна Симеонова, мека

Година: май 2018 г.


Страници: 80


Има нещо крайно приятно, когато една определена книга успява да бръкне в душата на читателя и да го накара да се вгледа в самия себе си и в болките, които е успял да скрие от света. Дебютната стихосбирка на Любомира Видева, по-известна из социалните мрежи като Любел Дякоf, пренася читателя в един свят на скритата болка, несподелената любов и неизвестните дестинации на съдбата.

Дърпайки тънките струни на човешкото ежедневие, авторката разкрива проблемите места в живота ни, които ние така умело крием. Несподелена любов, разбити мечти  или загубени надежди. Любовта се превръща във все по-често липсващ елемент от ежедневието, а дните минават един след друг като последните падащи листа през есента. "Докосването има памет", а читателите остават с ясната мисъл, че не винаги светът може да бъде цветя и сърчица.

"Този град е
 прекалено тесен
за двама бивши".

Няма как да не харесаш нещо, което докосва скритата болка и емоция в теб. А Любомира Видева прави точно това. С аромат на късни череши и слънчевите лъчи на ранното утро. Дебютната ѝ стихосбирка ще остави у читателя онова чувство за носталгия по миналото и желание за продължаване към бъдещето.

Коментари