"Влиза един човек в книжарница" - или приключението да си книжар

Жанр: Хумор

Издателство: Orange books

Корица: Силвия Иванова, Моника Писарова, твърда

Година: 2018 г.


Страници: 104




На колкото и места да съм споменавала, че уча "Книгоиздаване", на толкова места са ме питали: "Ама ти книги ли ще продаваш?", "Библиотекарка ли ще ставаш?"
До гилдията на библиотекарите все още не съм стигнала. Сещате се, онези готини хора, които тайно от нас спасяват света.. Но продавам книги и си обичам работата.

Всички си мислят, че да работиш в книжарница е много лесно и забавно. Е, да, със сигурност не стоиш подпрян по цял ден и не четеш книга, но срещите с хора от всякакъв вид успяват да разнообразят живота. Понякога, доста често, по няколко пъти на ден се случва от някъде да долети някой си и друг книжен бисер. Чудите се какво е това?

"Влиза един човек в книжарницата" е забавна книжка, която издателство "Orange books" издадоха преди известно време. В нея са събрани кратки истории за това какви приключения може да се видят в книжарница и с какви въпроси се сблъскват книжарите. От обикновеното "Добър ден, аз да питам за една книга..", до моментът, в който долети въпросът "Извинете, ама Джейн Остин нещо ново писала ли е?".

Хората не се срамуват да питат дали в книжарница се продават мокри кърпички, тоалетна хартия, презервативи и цигари. Не се притесняват от това и да съобщят, че търсят "Дамата с кученцето" на Пушкин, но не и на Чехов. А и че търсят романите не по жанр, а като книги.

Книжарската работа крие в себе си неподозирани бисери и забавление. Малката книжка "Един човек влиза в книжарница" е за всеки, който иска да се посмее на глас и от сърце, за това какво преживяват книжните рицари всеки ден. За щастие, това улеснява работата и едно обикновено търсене на непозната книга, може да се превърне в запомнящ се миг.

Коментари