"Софийски магьосници. В сърцето на Странджа" - вдън гори тилилейски миналото се надига за отмъщение

Жанр: Тийнейджърски, фентъзи
Издателство: Сиела
Корица: Исмаил Инджеоглу, мека
Година: 2018 г.
Страници: 308







Магия и София малко не се вързват, нали? И аз така реагирах, когато излезе "Софийски магьосници. В сърцето на Странджа". Като заклет фен на тийн жанра имах очакването да има малко екшън, малко любов и едно голямо разбито сърце.

Адмирации към Мартин Колев за невероятната история, която създава и за умението му да предаде толкова добре настроенията и живота на героите си. Във втората книга от приключенията на младия софийски "магесник" Бриян и неговата шайка, читателят поема по един дълъг и сложен път, за да достигне до уникално, УНИКАЛНО добър финал.

Бриян е на същото място, след края на първа книга - чирак на Буря, позакърпен след битката на улица "Дъждовна". Завършвайки училище, Бриян смята да продължи чиракуването,макар и безамулетен. Докато странно събитие на осуетява плановете му и не го запознава с Пламена. Жестоко ранен от битката в края на първа книга, той се колебае какво да прави със себе си, с живота си, с бъдещето си. С няколко думи - типичният тийнейджър.

Въпреки това шайката от щури зорници и здрачници отново е около него, за да могат да се впуснат в следващото им приключение, което се крие в "Сърцето на Странджа". А какво е това? Ще разберете само, ако прочетете книгата.

Бурни битки, разбито сърце, както и неочаквани разкрития от миналото, връхлитат главния герой и неговите спътници. Зад мистериозния образ на Учителя Налъмов се крият неочаквани мистерии. Зад привидно кротката външност на Буря, читателите ще намерят много силна и борбена жена, която е готова да опази своя ученик. Последните 50 страници от книгата оставят четящия без дъх. Невероятната промяна, която Мартин Колев внася в развитието на историята успява да пренесе читателя и към края, където Бриян се сблъсква с истината, че невинаги любовта и доброто могат да побеждават.

"Софийски магьосници В сърцето на Странджа" е книга за невероятните приключения на шайка чудаци, които се опитват да спасят София от вилнеещ звяр над Народната библиотека и  караконджули в градинката пред Народния театър, както и среща с красиви самодиви (които не са червенокоси, няма червенокоси самодиви). Мартин Колев продължава да създава прекрасен свят на тайнствена София, до която обикновените хора не могат да достигнат.

Коментари