"Училището за добро и зло 3: И заживели щастливо за последно" - доброто и злото се срещат отново, но не за последно

Жанр: Фентъзи, детски
Издателство: Сиела

Оригинално заглавие: The School for Good & Evil #3

Преводач: Надя Златкова


Година: 2019 г.
Обработка на корица: Фиделия Косева, мека
Страници: 580


"И заживели щастливо за последно" изглежда като доста обещаващо заглавие на последната книга от трилогията за двете приятелки Софи и Агата. Те трябваше да извървят дълъг и доста трънлив (или осеян с брокат) път, за да открият кои са. След като това се случи, предстои една последна битка, за да може все пак поне едната от тях да достигне своя щастлив край.

Софи и Агата ще се изправят за последно една срещу друга в решителна битка. Новото зло се надига, Старото зло също (в буквалния смисъл на думата). Директорът, по който Софи е хлътнала толкова много, успява да върне към живот цяла тайфа победени злодеи от приказките. Всички лоши, които са плашили децата векове наред се завръщат за своето масово отмъщение. Всякакъв вид мащехи, зли вълци и вещици и т.н. Всички те са готови да се докопат с всички сили или до трона, или до някоя крехка Червена шапчица или сладичко детенце.

Само една много, много смела група е готова да се опълчи срещу Новото+Старото зло и да върне реда на приказките веднъж и завинаги. Срещу заплашителната сган освен вече познатите герои, се изправя и магьосникът Мерлин, дошъл право от легендите за крал Артур и рицарите на Кръглата маса. Сблъсъкът между доброто и злото е наистина епичен, а Соман Чейнани толкова добре развива всеки един образ, че може да ти се завие свят от света, който представя.

"И заживели щастливо за последно" е едно шеметно приключение в света на приказките, в който не всяко зло е истинско зло и не всяко добро е истинско добро. А на феновете ни остава да чакаме излизането на четвъртата книга на български език.

Коментари