"Училището за добро и зло: Свят без принцове" - не всеки щастлив край е щастливо начало

Жанр: Фентъзи, детски
Издателство: Сиела

Оригинално заглавие: The School for Good & Evil #2
Преводач: Надя Златкова

Година: 2018г.
Обработка на корица: Фиделия Косева, мека
Страници: 388




Първата книга от шеметната поредица на Соман Чейнани "Училище за добро и зло" приключи с щастливия край на Софи и Агата. Двете се върнаха в Гавалдън, където се очакваше животът им да продължи по старо му и всичко да е мирно и тихо. Какво, обаче се случва, когато едната от тях не желае нейният "щастлив край" да е с най-добрата ѝ приятелка? 

Новата среща на читателя със Софи и Агата го връща обратно не къде да е, а в Училището за Добро и Зло. Там има и настъпили малки промени. Принцесите вече не се нуждаят от своите принцове, а взимат за пример щастливият край от приказката на Софи и Агата. Всички вярват, че принцесите сами могат да се справят с трудностите. Какво се случва, когато принцовете не се примиряват с този край на приказките, в които и те самите са замесени? 

Соман Чейнани понася читателя си на една бурна въртележка от емоции. Софи все още не е приела своята вещерска същност (кой е казал, че не е модерно да си вещица в розово?) и упорито вярва, че и Агата е открила своя щастлив край с нея. Въпреки това, Агата продължава да се разкъсва между вярността си към Софи и любовните си трепети към Тедрос. Дали той си заслужава въздишките на Агата е друг въпрос. 

В същото време Софи се намира на кръстопът и има най-голяма нужда от приятелката си и нейната вярност и подкрепа. Като нищо едно много мъничко предателство може да я принуди да кривне от правилния път. 

В Училището за добро и зло не просто момичетата и момчетата са разделени. Те се отделят на 2 вражески лагера с различно обучение. За да бъде и още по-весело, търканият между "добрите" и "лошите" са непрестанни, което довежда и до един момент, в който приятелството и любовта са поставени на изпитание. 


Втората книга от поредицата предлага още по-очарователен свят на приказките, в който доброто и злото се преплитат в експлозия от цветове, емоции и приключения. Соман Чейнани предлага на своите фенове страхотно продължение на първата книга за Софи и Агата. Само че тук, напрежението между щастливият приятелско-принцески край и "И заживели дълго и щастливо..." не води до нищо добро и нечие сърце ще бъде разбито.. .А може би и вече е.

Коментари