"Огън на леда" - за страстта към спорта и живота

Жанр: Романтичен

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: From Lukov with love

Преводач: Боряна Даракчиева

Година: 2019
Корица: Кремена Димитрова
Страници: 428



"Огън на леда" е от онези книги, които те карат да се замислиш, че сюжетът ти е уж познат и няма да е нищо особено като книга. Да, ама не. Мариана Запата разчупва познатото клише (не знам дали има човек, който не гледал "Кънки с остър връх") и го превръща в история за победата в живота, за голямата любов, която се крие навсякъде и най-вече за чувството да си на върха - както в професионален, така и в личен план.

"Огън на леда" е книга за страстта към работата, към любовта и най-вече към живота. Главните герои припомнят на читателя, че всеки трябва да вярва в собствените си сили и да преследва мечтите си, независимо колко труден е пътят към сбъдването им. Любовта не е само в очите на любимия човек - тя е в сърцата на родителите, на семейството и приятелите, понякога дори и в усмивката на този, който си мислим, че мразим.

"Исках този мъж, когото не можех да разигравам, който никога нямаше да ми позволи да се откажа, и имах чувството, че никога няма да се откаже от мен. Никога. Дори да крещя, дори да ритам, дори ако му кажа да върви по дяволите. Това беше моят партньор. Той беше повече от партньор. Той беше другата ми половина.“

"Огън на леда" не е стандартният сладникав любовен роман. Първо, нямаме стандартният офис, апартамент, дом, в който героите се срещат. Тук те прекарват безброй часове на ледената пързалка. Джасмин е именно от този тип спортисти - тя дава всичко от себе си, прекарва множество часове на пързалката, за да може да спечели златния медал. Напълно отдадена е на спорта, който е голямата ѝ любов. Джасмин е пример и за това на какво е готов човек, когато знае какво желае. 

Самото надграждане на отношенията ѝ с най-големия ѝ враг - Иван Луков, е страхотно приключение за всеки човек, който харесва този стил романи. Караниците им в началото са забавни, но начинът, по който еволюират отношенията им показва колко много могат да се променят двама души в желанието си да достигнат една единствена обща цел - златния медал. 


"Огън на леда" показва, че каквото и да прави човек, винаги трябва да се цели възможно най-високо и да прави всичко със цялата страст и желание. Пътят за сбъдването на мечтата може да е много, много труден, но гледката от върха може да бъде невероятна. Най-вече, ако е споделена с точния човек. 


Коментари