"Огънят в мен"-Париж с вечното ухание на любов и магия

Жанр: Романтичен, фентъзи

Издателство: Сиела

Година: 2019

Корица: Фиделия Косева

Страници: 392


"Огънят в мен" се появи на българския пазар и наистина успя да направи впечатление на купувачите, а и на всички, които се интересуват от съвременна българска литература. Напук на всеизвестното клише, че български автор, трябва да пише за България, Даниела Богоева-Гюргакова пренася своите читатели в познатия на всички Париж, който същевременно се оказва и не толкова познат от гледна точка на тайните кътчета и магията, която се крие в него.

Главната героиня Катрин се занимава с един много особен и не толкова известен бизнес. Тя държи малко магазинче в една от уличките на френската столица и се занимава с езотерика и антики. Доста нетипично, дори за една млада и красива дама като нея. В добавка, за да може читателят да се потопи още повече в историята, Катрин е наследница на "вещици". Да, точно вещици, от онези напълно истинските. Освен това, скътаните чудатости и тайни из магазин "Пет сезона" се предават от поколение на поколение в рода на Катрин. Сигурно ще се запитате и защо магазинчето носи името "Пет сезона"? Ако прочетете книгата, ще разберете.

Като всяка жена, независимо дали е надарена с невероятни магьоснически способности, Катрин си мечтае да срещне любовта. Нали все пак живее и работи в Париж. Въпреки че, от последната си любов, Катрин е изпитала само болка и това едва не я е погубило. Макар и да си е обещала повече никога да не повтаря грешката си и да си е дала обещание, че ще стои на страна от мъжете.

Точно в този момент в магазинчето на Катрин (както и в живота ѝ), нахлува Ален. Той е здраво стъпил на земята и не вярва в магии, окултизми и всякакви други глупости. Въпреки това, Катрин има смътното усещане, че и преди се е срещала с Ален, но не може да си спомни къде, а сънищата ѝ стават все по-притеснителни. Възможно ли е Ален и преди да е присъствал в живота ѝ, а освен любовта си към него, тя да открие и съюзник? Или всичко е поредният капан, с който се опитват да откраднат силите ѝ?

"Огънят в мен" създава онова романтично усещане у читателя, което го кара да не се отделя за книгата дори за миг, а свръхестествената нишка определено успява да задържи неговото внимание. Катрин Дюроа е очарователна героиня, към чиито приключения читателят няма как да остане безучастен. "Огънят в мен" е прекрасно четиво за лятото, което успява да пренесе читателя в толкова познатия на всички Париж само, за да му покаже, че из малките улички на Града на любовта се крият тайни и магии, до които не всеки може да се докосне.

Коментари