"Жестокият принц" - светът на елфите крие своите големи тайни

Жанр: Фентъзи, тийн

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: The Criel Prince

Преводач: Боряна Даракчиева

Година: юли 2019

Корица: Мека

Страници: 340



Остават точно 4 дни (27 август) до излизането на втората книга от поредицата за "Вълшебния народ" - "Злият крал" на Холи Блек. Първата книга "Жестокият принц" се превърна в бестселър за броени дни, а огромният интерес към книгата продължава вече месеци.

Холи Блек пренася читателите си в магичния свят на елфите само, за да покаже, че зад красивия образ, се крият жестоки същества, които преследват всяка една своя цел, независимо дали трябва да наранят или убият някого по пътя си.

Романът е мрачна приказка за изпитанията, през които преминава главната героиня Джуд, за да открие своето място в света на елфите. Докато е на 6 години, тя бива отвлечена от света на човеците заедно с другите си 2 сестри. От тогава тя живее в света на елфите и търпи жестокото отношение на кралският син Кардан и неговата групичка приятели. Докато неочаквано предложение успява да промени хода на действието и от обикновено човешко момиче, Джуд се превръща в движещата сила, която има своята власт на Кардан.

Трънливият път, по който преминава Джуд показва и насилието и дискриминацията, които тя претърпява, защото е много по-различна от останалите. Освен това, светът, който е представен през погледа на главната героиня показва подмолните действия на елфите, злоупотребата с власт, жестокостите, на които те са способни. Целият този свят, Холи Блек изгражда чрез невероятното усещане за магия и мистика.

Въпреки жестокостите на елфите, те остават магичните същества, които успяват да омаят читателя, както чрез начина на живот, така и чрез външният си вид. Въпреки това, порочният живот, който водят успява да допринесе по някакъв начин и за тяхното главоломно падение. Прекалено голямото доверие и вяра се превръща в ключов момент за развитието на събитията в кралския двор и смяната на властта.

Холи Блек изгражда невероятният свят на насилие, сблъсъци и отмъщение, в който човек не може да има вяра на никого и достигането на целите е най-важното нещо, независимо каква цена ще коства това на героите.

Коментари