"Музиката на сърцето"- понякога щастието отнема години

Жанр: Романтика

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: Runnig Barefoot

Преводач: Боряна Даракчиева

Година: ноември 2019

Корица: Кремена Петрова, мека

Страници: 284


Ейми Хармън е непознат за българския пазар автор. Въпреки това, тя бързо успя да заеме специално място в моето сърце. Героите, които тя създава са много нежни, деликатни, лирични и емоционални. В "Музиката на сърцето" любовта е онази сила, която успява да направи хората по-добри, помага им да се преборят със своите страхове и да постигнат целите си. Най-важното от всичко, успява да им помогне да открият своята загубена половина и да повярват в щастието.

Развитието на историята е много плавно, като постепенно разгръща пред читателя както образите на героите, така и всяко тяхно действие и развитието. Ейми Хармън започва сюжета просто като обикновена история за момиче и момче, които стават приятели и проследява всяка тяхна стъпка в живота до момента, в който са напълно готови да се докоснат до истинската любов. Джоузи подава ръка на Самюъл в момента, който той има нужда от приятел до себе си. След години, Самюъл прави същото, но вече нещата по между им са много по-различни. Той се превръща в нейна опора, постепенно ѝ показва, че трябва да приема уроците на съдбата, без да се предава пред тях.

Хармън представя и образите на двама аутсайдери, които трябва да открият път един към друг- Джоузи и Самюъл. Двамата идват от напълно различни светове - Джоузи е прекалено голяма за възрастта си, докато Самюъл е наполовина индианец и не може да бъде приет в обществото.Макар и напълно различни, те успяват да открият постепенно колко много могат да научат от другия.

Най-голямо удоволствие от цялата книга са онези музикални и литературни препратки, които използва авторката в книгата. Тя предлага отново прочит на "Брулени хълмове" и "Джейн Еър", но пречупен през погледа на Джоузи, докато музикалните произведения, които се споменават в книгата, се превръщат в начин на комуникация между Джоузи и Самюъл.

Книгата е прекрасен подарък за всеки, който обича нежните и красиви любовни истории и търси нещо различно от стандартните любовни истории.

Коментари