"Град на име Съвършенство" - където нищо не е толкова съвършено

Жанр: Детски, тийн

Издателство: Orange Books

Оригинално заглавие: A Place Called Perfect

Преводач: Диляна Георгиева

Година: ноември 2019

Корица: Мека

Страници: 368

"Град на име Съвършенство" е едно от най-големите изкушения, които издателство "Orange Books" предоставят на пазара. С прекрасно оформление и страхотна история, тя печели читателя си още от пръв поглед.

Главната героиня Вайълет и нейното семейство се местят в град Съвършенство. Тя не иска да изоставя приятелите си и стария си дом. Въпреки това, още с пристъпването си в Съвършенство, тя усеща, че нещо не е както трябва. Къде е интригата? Зад привидно прекрасното уредено градче, се крие мрачна тайна, с която Вайълет се сблъсква още с пристигането си. А дали ще успее да я разгадае?

Съвършенство е прекрасно уреден град, без никакви графити по стените и никакви проблеми. Всички се държат мило, дори едно боклуче не се търкаля по улиците. Въпреки това, всеки един от гражданите ослепява и трябва да си сложи специални очила, за да може да вижда. С всяка изминала страница обаче, заедно с Вайълет, читателят усеща, че нещата не са както трябва. Всяка една странност наднича зад всеки ъгъл, но моментално бива потулена.

Героите са още по-странни, отколкото странния град. Братя-близнаци, които изработват специални очила и са боготворени от всички, похитен баща и зловещи стражи, които дебнат на всяка пресечка. Съвършенство очевидно не е толкова съвършен, колкото изглежда на пръв поглед.

 Приключението, което преживява Вайълет няма как да остави читателя безразличен към труднотите, а и смелостта, която притежава тя. Книгата е пристрастяваща и е страхотен подарък, както за деца, така и за възрастни. Богатото въображение на на авторката прелива от всяка страница и успява да омагьоса читателя, а Съвършенство да превърне в една мъничка утопия.

Коментари