"Дракончето с шоколадово сърце" - магия и шоколад за порасване

Жанр: Фентъзи, детски

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: The Dragon with chocolate hearth

Преводач: Преслава Колева

Година: декември 2019

Адаптация на корица: Кремена Петрова, мека
Страници: 256


Няма как да не обичаш детските книги. Те имат онова омагьосващо очарование, за чието съществуване възрастните доста често забравят. Детските книги ти напомнят, че не е нужно да си голям, за да може всеки ден да изживяваш приключения. Напомнят, че като си дете няма за какво да се тревожиш, нито пък имаш кой знае какви проблеми. Детските книги имат навика да се настаняват в сърцето на човек и да остават там. Това прави и "Дракончето с шоколадово сърце" на Стефани Бърджес.

Още от първата страница, читателите се срещат с Авантюрин. Новоизслюпило се драконче, което с жадни очи поглъща света и е готово да се срещне с всяко едно приключение. Нищо, че люспичките му все още не са оформени. Като всеки малък човек, Авантюрин иска да порасне и да се потопи в света на големите. Иска да се докаже пред цялото си семейство, най-вече пред майка си, която непрестанно ѝ посочва по-големите ѝ братя за примен. Като всяко вироглаво същество, Авантюрин бяга от дома, за да порасне далеч от семейството си и да се справя сама.

Нещата обаче, малко се объркват, след като тя бива омагьосана с магически шоколад и... става човек. Магически тя открива своето призвание - да прави шоколад! Нещата не се оказват толкова лесни, колкото тя си мисли.

Не е никак лесно да си чираш на шоколатиер, още повече, когато си малко момиченце, което тайно е с характер на малък дракон и не един или два пъти Авантюрин ще е на ръба да издиша дим или да захапе някого. Макар и затворена в човешко тяло, Авантюрин си остава дракон с чепат характер и приключенски дух.

Пътят, по който върви Авантюрин не е никак лесен, нито постоянството, което трябва да покаже, за да се справи в човешкия свят. Книгата е прекрасен подарък както за възрастни, така и за деца. Все пак в нея се говори за огън и шоколад! :)

Коментари