"Кралица на нищото" - финалът, който никой не очаква

Жанр: Фентъзи

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: The Queen of Nothing

Преводач: Боряна Даракчиева

Година: 2019

Корица: Кремена Петрова, мека
Страници: 276


Последната книга от трилогията за "Вълшебния народ" се появява на българския пазар отново под логото на издателство "Ибис". Холи Блек връща читателя точно на онова място, където е оставила Джуд - изгонена от царството на елфите и заточена в човешкия свят.

Макар и получила властта, Джуд е прогонена далеч от Кардан и борбите в двора на елфите. В човешкия свят животът ѝ протича скучно и еднообразно, с малки изключения. Всичко се развива нормално, докато сестра ѝ Тарин не се връща в човешкия свят с малката молба Джуд да се върне в царството на феите.

Възприемайки това като шанс да отмъсти на Кардан, Джуд решава да се върне. Но по пътя към така мечтаната власт, отново трябва да се изправи срещу жестокия си баща, коварната си мащеха, а и самия Кардан, който играе свои собствени игри.

В допълнение към всичко, което се случва с нея, Джуд попада в непознат двор, представяйки се за друг човек. Събирайки тайно информация за Кардан, тя се надява да успее да спаси него и собственото си царство.

Въпреки това, сбъдването на едно пророчество успява да попречи на плановете ѝ. Докато се опитва да победи своята гордост, както и да спаси живота на Кардан, Джуд прави множество грешки, но се научава, че понякога желанието да управляваш може да ти донесе много повече, отколкото дори си мечтал. А любовта е това, което може да спаси всеки, независимо дали е човек или не.

Холи Блек предоставя на читателите си взривяващ финал за приключенията на Джуд в царството на елфите. На читателите оставя само да се надяват скоро да получат нова доза приключенията от авторката на трилогията.

Коментари