"Огромен малък Марвел" - Отмъстителите и Х-мен в борба за внимание


50560955
Жанр: Комикс

Издателство: Артлайн

Оригинално заглавие: Giant-Size Little Marve

Преводач: Здравко Генов

Година: 2020

Корица: Скоти Янг, мека

Страници: 432


Комикс феновете са отлично запознати, както със съдбата на Отмъстителите, така и с приключенията на Х-мен. Но какво се случва, ако тези велики комиксови образи, случайно са превърнати в деца и воюват по между си?

"Огромен малък Марвел" по сценарий и рисунки на Скоти Янг излезе в България под логото на издателство "Артлайн". Почти сигурно е, че по-възрастните читатели няма да останат особено очаровани от идеята любимите му герои да бъдат представени като деца. Уверявам ви, че всъщност комиксът е страхотен за разпускане и почивка.

"Огромен малък Марвел" поглежда историята през детските очи. В комикса Скоти Янг представя онази епична борба между "Avengers vs. X-men" известна още като "Secret Wars". Тук, обаче, Скоти Янг представя онази детска версия, в която Отмъстителите и мутантите са смалени до детски размери и години и водят битки за дребни неща. Драмата се случва, когато в кварталната детска градина идват нови деца и мутантите и Отмъстителите започват да се борят за тяхното внимание.

Скоти Янг подхожда много сатирично и внимателно точно към тези борби, които на моменти в комиксите изглеждат по детински глупави и ненужни между сериозните комикс герои. Например това, че Върколакът е както от Отмъстителите, така и от Х-мен и постоянно ходи ту при едните, ту при другите. Интересен и забавен факт е как Спадър Гуен посочва, че Тони Старк е дете, а има брадичка :)

Лято е и ако ви се чете нещо леко и приятно, "Огромен малък Марвел" е страхотен комикс. Освен, че читателят получава "чиби" вариант на любимите герои на Марвел, успява и да се потопи в комиксов свят, макар и малко по-различен от стандартните комикси.

Коментари