"Красиво безразсъдство" - за детството, грешките, омразата и любовта

Красиво безразсъдство】 Сиела • Цена | Ciela.comЖанр: Любовен

Издателство: Сиела

Оригинално заглавие: The Pretty Reckless #1

Преводач: Eвелина Пенева

Година: 2020

Корица: Фиделия Косева, мека

Страници: 379


Лято е, а лятото е време за леки и приятни любовни романи, които не те карат да се замисляш много. Една такава книга излезе преди почти 2 месеца и точно по тази причина се превръща в перфектно четиво за горещите летни дни.

"Красиво безразсъдство" от Л. Дж. Шен се появи на българския пазар под логото на издателство "Сиела". За разлика от предните две книги на авторката, в които се говори за успяващ политик и нашумяла музикална звезда, в тази книга Шен връща своите читатели в гимназията.

Още от първите страници, читателят се запознава с Дария Фолоухил. Малка "светулчица", която според самата нея, в очите на майка си е неперфектна, прекалено заформена, за да бъде перфектната балерина. От друга страна съществува любимата ученичка на майка ѝ - Вия. Вия, която е олицетворението на Мелоди Фолоухил за перфектната балерина. Дария ненавижда Вия, а и Вия не остава по-назад. Всичко това приключва в един съдбовен ден и едно писмо, което Дария унищожава с помощта на непознато момче с дупка на ризата, където е сърцето му и което я целува и подарява най-голямата си ценност - парченце морско стъкло.

Четири години по-късно Вия е изчезнала, Дария е принцесата на училището и е мразена именно от онова момче, което я е целунало за първи път - Пен Скъли. Пен е олицетворение на гимназиста, по който всяко едно момиче ще си падне. Точно и поради тази причина и малката тайна, която делят двамата, Дария упорито го избягва. Всичко върви прекраснодо момента, в който Мелоди не приютява Пен в дома им. Дария и Пен трябва да преглътнат разгарящата се омраза по между им, за да живеят заедно.

Развитието на историята е неочаквано, напълно различно от стандартните любовни романи, в които има щастлив край.

Excerpt: Pretty Reckless - L.J Shen | Reading In StilettosНякъде там, между убийствените футболни мачове за плейофите, нелегалните боеве в "Змийското гнездо" и изчезналата му сестра, Пен постепенно успява да открие себе си, благодарение на момичето, което е съсипало сестра му. А Дария осъзнава, че не всеки път е необходимо да бъдеш чудовище, за да не бъдеш наранен. Важното е просто кой да има да те обича.

"Красиво безразсъдство" е първата книга от поредицата "All Saints High". Л. Дж. Шен поднася на своите читатели една различна история за гимназиалната любов, която може да се появи между двама заклети врагове, които са направили прекалено много грешки в миналото. След щастливия финал, на читателите им остава надежда, че някъде наистина може да съществува такава любов, която може да преодолее всичко.

Коментари