" Под закрила" - манхатънското чудовище спасява нюйоркската красавица


Жанр:
 Любовен

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: Order of Protection 

Преводач: Вера Паунова

Година: 2020

Корица: Кремена Петрова, мека

Страници: 317

 Лекси Блейк отново пренася своите фенове и читатели в един свят, в който границата между любовта и омразата може да бъде много тънка, а приятелството никога не е съществувало като опция за известните и богати хора на Америка. 

Още с първите страници читателят се запознава с Хенри Гарисън. Наричан "Манхатънското чудовище", защото е най-успешният адвокат в Ню Йорк, той се е превърнал в пропаднал алкохолик, който се опитва да се пребори със зависимоста си, докато се възстановява след тежък брак и още по-тежък развод с поредната звезда на Холивуд. Той трябва да продаде наследствената си къща и там, на брега на малкия острон Марти Винярд се среща с Уин Хюз. 

Тейлър Уинстън-Хюз е всичко, което една наследница на компания за милиярди не е - добра, възпитана, леко непохвантна и прекалено доверчива. Като малка е загубила родителите си и през целия си живот трябва да се справя с проблемите сама. След като се е възстановила в клиника в Швеция след тежко заболяване, Уин се е прибрала за няколко дни на любимия остров, преди да замине за университет. Там се среща и с Хенри. Двамата решават да прекарат две седмици заедно, без каквито и да е обещания за бъдещето. Хенри е привлечен от Уин, защото тя е коренно различна от бившата му съпруга и няма нищо общо с шоубизнеса и света на богатите. За съжаление, Уин скрива, че е бивша реалити звезда и наследничка на компания за милиарди. 

Разбира се, на всяка лъжа краката ѝ са къси, и скоро Хенри е повикан в полицията да защитава обвинена  в убийство милиардерка. Тогава разбира и че бившата му любовница го е лъгала пред цялото време. Хенри е изправен пред дилемата дали да се откаже от добрата оферта и жената, която го е лъгала или да защитава Уин, за да успее да докаже нейната невинност и да издигне новооснованата си кантора на върха. 

Докато Хенри се опитва да спаси Уин от затвора, привличането по между им е все по-голямо, а двамата трябва да се преборят с демоните си от миналото, за да се справят с проблемите от настоящето. А миналото на оцелялата

Лекси Блейк отново се е справила страхотно със създаването на героите на успешни адвокати, богати наследници и заплетеното убийство на наследница от богатите среди на нюйоркското общество. Действието е бързо и динамично, което допринася и за големия читателски интерес.

Препоръчвам книгата на всеки, който вече се е запознавал с трилогията на братята Лолес, но и на всеки, който харесва любовни истории, които не са сладко-захаросани, а динамични и изпълнени както с любов, така и с криминална нишка.



Коментари