"Сблъсък на звезди" - една голяма супернова на хоризонта




Жанр: Любовен

Издателство: Ибис

Оригинално заглавие: When Stars Collide 

Преводач:Боряна Даракчиева

Година: 2021

Корица: Кремена Петрова, мека

Страници: 310


Сюзън Елизабет Филипс е сред любимите ми любовни авторки. Следя  я още откакто бях на 13, което си беше преди доста време. Още щом авторката обяви, че ще издава нова книга и тя се появи на американския книжен пазар, бях повече от сигурна, че няма да отнеме много време на издателство "Ибис" да я издадат. Но определено останах изненадана, когато излезе толкова скоро на пазара. 

Авторката отново ни среща с любимия на феновете отбор "Чикаго Старс". Да, на хоризонта има нови лица. Едно от тях е на Тад Оуенс - успешен куотърбек, талантлив треньор, златното момче, което определено е отборен играч и дава живота си за отбора. И определено няма поносимост към примадони. Още повече оперни. Когато е поканен за рекламно лице в новата кампания на часовници "Макран", той си няма и представа, че трябва да се срещне с успешна оперна примадона. Която определено не смята да толерира. 

Оливия Шор е най-известното име в оперния свят. Наречена "Красиво торнадо" заради невероятния глас, който притежава, тя бяга от собствените си демони и разбита връзка. Рекламната кампания, в която се съгласява да участие е добър начин да излекува раните си и да се изправи пред ужаса на поредното оперно представление. И всичко върви по план, до последния момент, когато разбира, че няма да пътува с Купър Греъм, а с Тад Оуенс - успешният куотърбек, по който въздишат не една и две жени. 

Докато в началото на пътуването им двамата имат огромни предразсъдъци както един към друг, така и към заниманията си, с течение на пътуването допирните им точки са все повече. Поредица от злощастни нападение и заплахи срещу Оливия принуждават Тад да се превърне в неин личен бодигард. Привличането по между им обаче се превръща във все по-голяма заплаха, която е надвиснала над тях. А Оливия не е готова отново да се откаже от кариерата си, за да се впусне в поредната неуспешна връзка. Така, двамата се съгласяват на няколко нощи заедно. Но дали няколко нощи са достатъчни за двама души, които са готови на всичко да бъдат победители? 

Определено авторката не е променила стила си на писане, историята за "Чикаго старс" е все така увлекателна, а появата на някои от старите герои наистина я прави специална. Хареса ми, че авторката обърна доста голямо внимание на оперната кариера на Оливия и на отношенията на Тад с отбора. 

"Сблъсък на звезди" е страхотно лятно четиво за феновете на романтиката, а историята на Тад и Оливия е прекрасно допълнение към света на футболния отбор на "Чикаго старс"". :)

Коментари