"Сърцето не изгаря при пожар" - истинският пожар на едно сърце


Жанр:
 Любовен

Издателство: Софтпрес

Оригинално заглавие: Things YouSave In A Fire

Преводач:Нели Лозанова

Година: 2021

Корица: Олга Крилик, мека

Страници: 368


 Обичам книги, в които жените имат супергеройски способности. Още повече, когато главната героиня се занимава с някаква мъжка професия. Поради тази причина реших да прочета и първата книга на Катрин Сентър "Сърцето не изгаря при пожар". На българския пазар тя се появи с логото на издателство "Софтпрес". 

Каси Хануел е родена за живот изпълнен с опасни ситуации. Поради тази причина е и най-добрият пожарникар в пожарната в Остин, Тексас. Има ли напечена ситуация, буквално и преносно, тя винаги е на първа линия. Когато майка ѝ я моли обаче да се премести при нея, Каси се изправя лице в лице с проблемите в собствения си живот. А повярвайте, тя упорито бяга от тях. За да не изгуби работата, в която е най-добра, Каси се принуждава да се премести при жената, която е заминала от живота ѝ преди 10 години. Но не е готова да ѝ прости. 

Малкото китно градче Рокпорт по нищо не прилича на Остин. Още повече пожарната в Лилиан, където Каси трябва да намери своето ново място. За разлика от пожарната в Остин, в Лилиан пожарникарите не искат жена сред редиците си. Тя е дама - мястото ѝ определено не е да гаси пожар и да излага живота си на опасност. Всички се държат дръпнато и резервирано с нея освен Новака. 

Оуен Калахан определено има много да учи, докато свикне с пожарникарската работа. А капитан Мърфи е на твърдото мнение, че именно Каси трябва да обучи Новака. От най-обикновени превръзки, до поставяне на абокат и мерене на кръвно. Но вместо професионално отношение Новака включва сигналните светлини в главата на Каси. Любовта определено не влиза в плановете ѝ, а и е в разрез с най-важното правило: "Никога с пожарникари". 

Тайна от миналото на Каси я принуждава да избяга както от чувствата си, така и да се отдава все повече на работата и да се доказва на останалите от смяната. А, когато животът на Новака и нейният собствен са застрашени, Каси трябва да се изправи пред избора дали предпочита да запази работата си или да признае чувствата си. 

Книгата е прекрасна и е изпълнена с много обрати. Хареса ми, че въвлича читателя в историята на една жена, която практикува мъжка професия и трябва да се пребори с предразсъдъците на мъжете около себе си. А и открива, че любовта не е толкова лоша. Но най-вече променя себе си с всяка една страница, за да открие, че щастието съществува. 


Коментари